fbpx

KurserVåra kurser ger dig den bästa starten på din träning. De leds av utbildade och erfarna instruktörer med passion för träning. Efter en kurs på Kettlebell Center Fitness så kan du vara säker på att du tränar rätt och effektivt.

Anmäl dig till valfri kurs genom att fylla i formuläret nedan. Om inte den kurs finns som du är intresserad av så välj “Intresseanmälan” i rullistan och skriv vilken kurs du önskar gå. Efter du anmält dig har du en plats och du kommer få mer information en vecka innan kursen. Kursavgiften betalas innan kursstart.

Ange vilken kurs du vill gå (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Några omdömen från våra kettlebellkurser,
“Fick mycket bra feedback på övningarna utifrån mina förutsättningar. Mycket bra att vi fick lära oss mobilitetsövningar som komplement till kettlebellövningarna. Träningen får kroppen att fungera som en enhhet och kunna funka i vardagen.
Väldigt bra att kunna använda som komplement till min BJJ träning och som rehab för min stelopererade rygg.” – Niklas Borgenäs

“Mycket bra kurs för såväl den som helt saknar erfarenhet av kettlebells, som för dem med erfarenhet. Pedagogiskt upplägg och löpande, konstruktiv feedback under kursens gång. Jag var mycket intresserad redan innan kursen, som ytterligare förstärkte mig i min tanke om detta som en av de bästa träningsformerna. Kursupplägget var mycket bra. Genomgången av övningar var grundlig och metodisk, instruktörerna säkerställde att alla deltagare kunde tillgodogöra sig kursinnehållet och man gav löpande feedback till alla enskilda deltagare.” – Hugo Stranz

“Precis vad jag letade efter. Jag har velat börja träna med kettlebells ett tag och ville lära mig tekniken rätt från grunden. Kursen hade en bra balans mellan grupp och individ. Det var kanon att vi fick individuella instruktioner!” – Victor Augustsson

“Bra intro, tydliga instruktioner och mycket bra att ledarna hade koll om man gjorde rätt eller ej.
Bra lokaler, lätt att hitta, bra med parkering. Helnöjd med genomgången av övningarna. Lärde mig mycket mer teknik än jag förväntade mig.” – Marina Samsjö

“Joakim var väldigt detaljerad vilket var precis det jag var ute efter. Exakt hur ska man hålla, vilka muskler ska aktiveras, hur man hittar dit. Joakim har en väldigt ödmjuk och lugn framtoning och tar sig tid för varje enskild deltagare vilket är väldigt bra eftersom alla är på olika nivåer i sin träning och i sen erfarenhet av styrketräning över lag. Jag kan absolut rekommendera alla intresserade att gå kursen.” – Martina Lindqvist

“Tyckte demonstration och förklaringarna var mycket bra. Lagom tempo och framförallt gillade jag att det inte bara var en demonstration av hur man fysiskt skulle göra utan även den mentala inställningen till övningen … och träningsvärken i baksida lår förgyller fortfarande på onsdag min vardag :-)” – Johan Håland

“Min kettlebell träning skall komplettera min yoga är tanken. Med bra pedagogik, humor fick vi en bra genomgång av grundövningar och mer!” – Anders Jansson

 

KETTLEBELL Del 1

På del 1 kursen kommer vi gå igenom grunderna inom kettlebell träning. De övningar vi kommer fokusera på är Marklyft, Two Hand Swing, Press och Squat. Kan du bemästra dessa bas övningar så kan du träna effektivt med kettlebells. Problemet är att inte så många vet hur man ska träna effektivt och “rätt” med kettlebells. Stor vikt läggs på teknik och att kunna utnyttja kroppen till fullo. Efter kursen så har du förståelse för hur du ska utföra övningarna korrekt och med rätt teknik. Köper du både del 1 och del 2 så får du ett paketpris för 1599 SEK. Kursen leds av vår instruktör Joakim Enström som är RKC II certifierad.
I kursavgiften ingår även boken Flexibel steel och ett litet kompendium med övningar. Under kursdagen har du även 20% rabatt på alla kettlebells. Du kan handla Kettlebells här.

Om du vill se hur man ska utföra de primära kettlebellövningarna så kan du se dem på vår Youtube kanal.

Köp din kurs här

Datum: 11 juni 2022
Var: KBCfitness
Tid: 09.00 – 12.00
Pris: 999 kr

 

KETTLEBELL Del 2

På del 2 går vi in på djupet när det gäller teknik och vi kommer fokusera mycket på att ha korrekt kroppskontroll. De övningar vi går igenom är Get-up, En-hand swing, Clean, och Snatch. Vi kommer gå igenom övningarna grundligt så att du har en god förståelse om hur du ska utföra övningarna och varför. Vi kommer även prata om träningsupplägg. 
Köper du både del 1 och del 2 så får du ett paketpris för 1599 SEK.
Kursen leds av vår instruktör Joakim Enström som är RKC II certifierad.
Under kursdagen har du även 20% rabatt på de saker vi har i vår webbshop. Du kan handla Kettlebells här.

Köp din kurs här

Datum: 18 juni 2022
Var: KBCfitness
Tid: 09.00 – 12.00
Pris: 999 kr

 

KETTLEBELL kurs Stockholm

På vår kurs kommer vi gå igenom grunderna inom kettlebell träning. De övningar vi kommer fokusera på är Get-up, Marklyft, Swing, Press och Squat. Kan du bemästra dessa bas övningar så kan du träna effektivt med kettlebells. Problemet är att inte så många vet hur man ska träna effektivt och “rätt” med kettlebells. Stor vikt läggs på teknik och att kunna utnyttja kroppen till fullo. Efter kursen så har du förståelse för hur du ska utföra övningarna korrekt och med rätt teknik.
Kursen leds av vår instruktör Joakim Enström som är RKC II certifierad.
I kursavgiften ingår även boken Flexibel steel och ett litet kompendium med övningar som vi mailar. Under kursdagen har du även 20% rabatt på allt i vår webbshop som inte redan är på REA. Så vet du att du också vill handla något så hör av dig så tar vi med det upp till Stockholm. Du kan handla Kettlebells här. Vi har även böcker.

Om du vill se hur man ska utföra de primära kettlebellövningarna så kan du se dem på vår Youtube kanal.

Köp din kurs här

Datum: Preliminärt augusti
Var: Poseidon Kampsportsakademin
Tid: 10.00 – 14.00
Pris: 1599 kr

Köp din kurs här

 

Rodd-konditionskurs

På vår konditionskurs kommer vi gå igenom varför det är så viktigt att träna din viktigaste muskel hjärtat. Det kommer vara en blandning av teori och praktik. Den praktiska delen kör vi på roddmaskin. Här kan mäta all viktig data som sedan kommer göra det lätt för dig att lägga upp din träning och förstå vilka områden du ska jobba på.
Efter kursen kommer du ha en förståelse vad som krävs för att du ska träna din kondition och att det inte är konditionsträning bara för att du har hög puls. Vi kommer gå igenom roddteknik och program och hur du på bästa sätt kan ta din kondition till nästa nivå.
Denna kurs är perfekt för dig som är intresserad att lära dig mer om konditionsträning men även för dig som håller på med styrketräning och vill komma igång med rodd och konditionsträning. Roddträning i är perfekt för att komma igång med konditionsträning. Det är även ett väldigt skonsamt sätt att börja träna kondition eftersom det inte är någon belastning på dina leder som det är i tex löpning. Roddträning är perfekt i kombination med styrketräning eftersom det är en fördel att vara stark.
Joakim är certifierad efter att ha gått Dr Kennerth Jay utbildning Cardio Code Sports Scienece certifiering. Vill du lära dig mer teori då ska du läsa boken Cardio Code av Dr Kenneth Jay.
För att leva ett hälsosamt liv och för att kunna få en ännu bättre återhämtning då ska du lära dig vad det innebär att träna din kondition.
Du kommer bli #MoreThanStrong
På kursdagen har du 20% rabatt på allt i vår webshop på www.kettlebellcenter.com

Omdöme från kursen,
Stina Årman Assargård, betyg 5
Jag är jättenöjd med kursen. Kom därifrån med mer kunskap och motivation än jag hade hoppats på! Mitt intresse för konditionsträning i allmänhet, och rodd i synnerhet, fick sig en bra skjuts. Att förstå på ett djupare plan vad som händer i kroppen gör att det känns roligare! Med hjälp av det jag lärt mig kommer jag kunna träna kondition på ett mer genomtänkt sätt. Superbra kurs! Roligt, inspirerande och informativt. Bra med både teoretiska och praktiska moment. Grymt att ta lite tid att verkligen fokusera på teknik och öva på skillnaden mellan sprint och längre distanser. Sjukt bra att göra tester och få konkreta tips på hur en kan träna för att bli bättre. Helt perfekt! Toppen att få materialet på mail efter kursen också. Mycket peppande, jag riktigt sugen på att dra igång mer strukturerad konditionsträning!

Köp din kurs här

Datum: 
Var: KBCfitness
Tid: 08:00 – 11:00
Pris: 999 kr

Tuomas the Traveling Trainer var på Kettlebell Center och fick lära sig vad funktionell träning innebär. Nu kan även du gå en av våra kurser. Missa inte vår väldigt populära kettlebellkurs.

 

WorkshopCAJ3210624062_10152339558901314_3397209987072739140_o

Top